Versenyszabályok Események Egészségügyi ellátás További információk
Versenyszabályok
FISA versenyszabályok – Masters Világbajnokság. Adott versenyző abban az évben indulhat masters evezős versenyeken, amelyben betölti 27. életévét. Masters világbajnokságot a FISA Masters Bizottságának felügyeletével rendeznek meg minden évben. A Masters Világbajnokság egy nemzetközi regatta az annak megfelelő szabályoknak megfelelően.
Korosztályok
A korosztályok nem vonatkoznak a kormányosokra. Férfi egységben engedélyezett női kormányos, illetve ugyanígy fordítva is. Vegyes csapatokban az egység fele arányban kell nő és fele arányban férfi legyen, a kormányos bármilyen nemű lehet. A kormányos minimális súlyára vonatkozó meghatározás nemtől és egységtől függetlenül ugyanaz. Minden versenyző saját felelősségére vesz részt a versenyen, és kötelezően kell tudja bizonyítani életkorát személyazonosságot igazoló dokumentum segítségével. Az egy hajóegységben versenyző sportolóknak kötelező az egységes versenyruházat viselése a verseny alatt (póló, mez és további kiegészítő ruházat). Ez a szabály nem kötelező a szeptember 15., vasárnapi vegyes versenyszámok idejére. Az egységes ruházatot viselő kormányos súlya minimum 55 kg kell legyen. Ennek a súlynak az eléréséhez 15 kg holtterhet használhat a kormányos, amelyet a hajóban a lehető legközelebb magához kell elhelyezzen.
 Category  Age
 A Minimum életkor: 27 év
 B Átlagéletkor: 36 év vagy több
 C Átlagéletkor: 43 év vagy több
 D Átlagéletkor: 50 év vagy több
 E Átlagéletkor: 55 év vagy több
 F Átlagéletkor: 60 év vagy több
 G Átlagéletkor: 65 év vagy több
 H Átlagéletkor: 70 év vagy több
 I Átlagéletkor: 75 év vagy több
 J Átlagéletkor: 80 év vagy több
 K Átlagéletkor: 83 év vagy több
 L Átlagéletkor: 86 év vagy több
 M Átlagéletkor: 89 év vagy több
További események
A megnyitó ünnepség szeptember 11-én, szerdán, az utolsó futam kezdete után 30 perccel kerül megrendezésre. A Masters partyt szeptember 13-án, pénteken rendezzük, 30 perccel az utolsó futam rajtja után, előreláthatólag 18:30-kor. Az Octos diploma (80 év feletti versenyzők részére) a Masters-partyn kerül átadásra. Egy ingyen sörre jogosító kupon jár minden résztvevőnek, a további fogyasztásért fizetni szükséges. A belépés ingyenes. A Klub Kupa átadó ünnepséget szeptember 14-én, szombaton tartjuk körülbelül 30 perccel az utolsó futam rajtja után. Vasárnap délután kerül sor a záró ünnepségre a regatta utolsó versenye után. A regatta ideje alatt a Céltorony és a hajótároló között egy közösségi tér kerül kialakításra, amely az ünnepségeknek és a Masters partynak is helyszínül szolgál.
Egészségügyi ellátás
Két elsősegély és orvosi központ lesz található a pályán, egy a céltorony mellett, egy másik a versenyzői zonában. További két mentőautó áll rendelkezésre az elsősegély és orvosi központok mellett. Az egészségügyi csapatunk kapcsolatban áll a legközelebbi korházzal, mely székesfehérváron található a pályáatól 20km-re.

Korház
Fejer Megyei Szent György Egyetemi
Oktató Korház
Cím: 8000 Szekesfehérvar, Seregélyesi út 3.

Telefon: +36 22 535 500

Orvosi rendelő
Velencei Szakorvosi Rendelőintezet
Cím: 2481 Velence, Balatoni út 65.
Vészhelyzei telefon: +36 22 311 104

Gyógyszertár
Cím: 2481 Velence, Balatoni út 65.
Nyítvatartás
hétfőtől péntekig: 08:00 – 20:00
szombaton: 08:00 – 14:00
vasárnap: zárva
Azonosítás és útlevél ellenőrzés
A 2019-es Masters Világbajnokság minden résztvevőjének rendelkeznie kell személyét azonosító okmánnyal, amelyet ellenőrizhetőség céljából mindig magánál kell hordania a regatta idején, beleértve a hajót is a versenyzés alatt. A vízre szálló és kikötő stégeknél is ellenőrzésre kerülnek az indulók, érem nem kerülhet átadásra a személyazonosság bizonyítása nélkül.
World Rowing Masters Adatbázis Igazolása
Felhívjuk a versenyzők figyelmét, hogy az Adatbázisban adataik igazolása kötelező (név, születési dátum, nem, nemzetiség) a verseny megkezdése előtt. Amennyiben valaki korábban már indult masters világbajnokságon, nem szükséges újraigazolni adatait.
Érmek
Érmek minden futamban kiosztásra kerülnek. Amennyiben az egy adott versenyszámban nevezettek száma meghaladja a versenypályák számát, a nevezőket több döntőre osztják. Itt külön értékelésre kerül sor, és a díjakat korosztályonként adják át abban az esetben is, ha a versenyszámban több korosztály indul. Ez a szabály mind a férfiak, mind a nők versenyszámaira vonatkozik.
Beülők változtatása
A nevezéseket egy adott ország szövetségénél regisztrált klub nevében kell leadni. Cserére nincs lehetőség, amennyiben a csere beülő életkora több, mint egy évvel csökkentené az egység átlagéletkorát vagy korosztályi kategória változást eredményezne. Cserére lehetőség van másik klubból, azonban ebben az esetben a csapat elesik a Klub Kupa Pontjainak megszerzésétől, éremszerzésre azonban továbbra is jogosult
Bírói zónák
A Masters Regattán bírói zónák pozíciók kijelölése szükséges a motorcsónakok okozta hullámok elkerülése érdekében. Általában nem követik csónakok a futamokat, a szervezők minimalizálják a biztonság, a hatékony működés és a pálya karbantartásának biztosításához szükséges motorcsónakok számát. A FISA Masters bizottsága és / vagy a zsűri elnöke engedélyével, a bírói hajó követi a versenyszámót.
Kivételt képező esetek
Kivételes esetekben (pl. a regatta felfüggesztése) a szükséges a döntéseket a Szervező Bizottság elnöke hozza meg a zsűri elnökével és a FISA Masters Bizottság elnökével folytatott egyeztetést követően. A FISA Masters Bizottság minden olyan ügyben dönt, amelyre nem terjed ki a versenyszabályzat és a kiegészítő szabályozások, továbbá olyan viták rendezésében, amelyek a masters világbajnokságok alatt merülhetnek fel. A FISA Mester Bizottság döntése minden esetben a végső döntés.
Official Photography Service
Sportgraphics will be photographing all boats during race. Please go to out website approximatley 3-4 days after the event to find race photos. You can search for you images in three clicks. Click: Regatta name, Click: Club, Click: Event name and your photos will apppear. It is never too late to order any photo any previous FISA World Masters, Henley Royal Regatta (1987-2000), or Head of the Charles (1986-2019) or many other regattas since 1986.
    Rapid Massage Service